EQ, pure arctic oil


Voor de industriële revolutie had het westerse dieet ongeveer net zoveel omega-3 als omega-6. De laatste 40-50 jaren zijn er echter grote veranderingen opgetreden in wat we eten. Tegenwoordig gebruiken we veel bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën uit bijv. soja, zonnebloem en maïs, die tot 80% omega-6 bevatten en weinig of geen omega-3.

 

Een onbalans met te veel omega-6-vetzuren kan een groot probleem zijn voor jouw gezondheid. Helaas is dit het geval voor de meesten van ons, zonder dat we het weten. Vandaag de dag is de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in het typisch westerse dieet tussen 10:1 en 20:1. Terwijl de aanbevolen factor lager is dan 5:1. Dit betekent dat we tot 20 maal meer omega-6 binnen krijgen dan omega-3. Uit intensief onderzoek blijkt dat langdurige ontstekingen een drijvende factor is in verschillende chronische ziekten, hart- en vaatziekten, diabetes type2 en obesitas. Een verhouding groter dan 5:1 verhoogt de duur en ernst van ontstekingsreacties. Een verbeterde omega-6 en omega-3 verhouding zou een van de sleutels zijn tot betere gezondheid, het verminderen van chronische ziekten, een sterker immuunsysteem, gezonde vaten een goede concentratie en een mooiere huid!

 

 

Voedingssupplementen zijn geen vervanger van een gezond en gevarieerd dieet.

Geproduceerd volgens GMP standaard.