MicroSkinPolish

Microdermabrasie is ontwikkeld om te exfoliëren, oftewel om de dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen doormiddel van micro-kristallen. Het is mogelijk dat je huid na de behandeling trekkerig aanvoelt. In sommige gevallen kan de huid gaan schilferen zo’n 2 tot 3 dagen na de behandeling. In zeldzame gevallen kan een klein korstje of blaasje ontstaan.

 

Wij adviseren je om, voorafgaand en tijdens de behandeling(en), je huid van binnenuit te versterken door het slikken van voedingssupplementen. De Skin Protecht en Skin Balance van LavieSage zijn perfect om je huidbarriere te versterken, de huidstructuur te verbeteren, je huidweerstand te verhogen en huidvernieuwing te stimuleren. 

 

Volg de onderstaande richtlijnen gedurende 7 tot 10 dagen na je microdermabrasie behandeling, totdat je huid is hersteld van de behandeling:

  • Om hyperpigmentatie te voorkomen moet directe blootstelling aan de zon worden vermeden 2 tot 3 weken na de behandeling. Gebruik gedurende deze periode een zonbeschermingsproduct met minimaal een SPF 30 zoals de Super Sensitive Shield SPF 30.
  • Vermijd op de dag van de behandeling intensieve beweging zoals sporten. Blootstelling aan warmte zoals een sauna of stoombad raden wij ook sterk af. Een verhoogde bloedcirculatie in het gezicht kan zorgen voor een verhoogd warmte-effect wat ongemak zoals jeuk, zwellingen, roodheid en dergelijke kan veroorzaken.
  • Was het gezicht ‘s avonds na de behandeling met koud water en gebruik de Ultra Calming Cleanser. Vervolg met de Barrier Repair en de Intensive Moisture Balance. Dit zal een eventueel trekkerig gevoel verminderen.
  • Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt in de 2 tot 3 dagen na de Microdermabrasie Treatment.
  • Mogelijk begint de huid lichtjes te schilferen binnen 2 tot 3 dagen na de behandeling. Dit is normaal, trek niet aan de velletjes! Gebruik eventueel de MultiVitamin Thermafoliant.
  • Vermijd iedere vorm van exfoliatie (het verwijderen van dode huidcellen doormiddel van bijvoorbeeld een scrub) op het behandelde gebied binnen 72 uur na de behandeling en in ieder geval totdat de huid geen tekenen van gevoeligheid meer vertoont.
  • Blijf de huid goed hydrateren in de dagen na de microdermabrasie. Gebruik gedurende de dag Multi-Active Toner, Skin Hydrating Booster of een vollere moisturizer zoals Intensive Moisture Balance. Dit helpt de huid te hydrateren en de zichtbaarheid van schilfertjes te verminderen.
  • Neem bij vragen of onzekerheden altijd contact met ons op via 050 785 2615 of info@treatmentcompany.nl