· 

Waarom is je huid reinigen zo belangrijk?

Er zijn nog heel wat mensen die hun huid alleen met water reinigen en denken dat dat voldoende is. Natuurlijk lijkt je huid wel schoon maar dat is ze niet echt. Je kunt het vergelijken met een koekenpan waarin je net een eitje hebt gebakken. Als je die pan afspoelt onder warm water, verdwijnt wel het meest oppervlakkige vuil maar je pan blijft vettig. Dit vettige laagje krijg je er pas af als je een passende reiniger, zoals afwasmiddel gebruikt.

 

Als je make up gebruikt dan is de kans groot dat je je huid ’s avonds lekker schoonmaakt met een reinigingsproduct. Maar wist je dat als je geen make up draagt, je er ook verstandig aan doet om je huid goed te reinigen? En als je het dan écht goed wilt doen dan reinig je je gezicht in de ochtend en de avond.

 

Onze huid maakt talg aan, dit is een vetachtige stof en krijg je er niet af met alleen warm water. Gedurende de dag scheidt jouw huid talg, transpiratie en dode huidcellen af. Dit blijft allemaal op je huid liggen. Gecombineerd met allerlei vuildeeltjes en uitlaatgassen die in de lucht zweven en ook op je huid blijven plakken, kun je bedenken dat je huid ’s avonds wel een goede wasbeurt kan gebruiken. 

 

Ook in de ochtend is het belangrijk om je huid goed te reinigen. ’s Nachts gaat het proces van talg, transpiratie en dode huidcellen afscheiden gewoon door. Sterker nog, je huid vernieuwt en herstelt zich het beste ’s nachts, dus zij doet nog harder haar best om alle afvalstoffen kwijt te raken. Daarnaast lig je de hele nacht te draaien op een kussen die ook de nodige bacteriën bevat.

 

Tijdens het reinigen verwijder je overtollig talg en vuil. Hiermee voorkom je dat je huid verstopt en er onzuiverheden ontstaan. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid de ingrediënten uit je verzorgingsproducten beter kan opnemen zodat het zich optimaal kan vernieuwen en in goede conditie blijft.

Reactie schrijven

Commentaren: 0