· 

Iedere 4 tot 6 weken een gezichtsbehandeling?

Als je wel eens bij een schoonheidsspecialist bent geweest, dan heb je ongetwijfeld een keer het advies gehad om je huid eens in de 4 tot 6 weken opnieuw te laten behandelen. Maar waarom is dat nu eigenlijk?

 

Laten we bij de basis beginnen... 

Je huid is opgebouwd uit allemaal verschillende lagen. De opperhuid is de bovenste laag van je huid en vernieuwt zich volledig in zo’n 28 tot 30 dagen. Hoe ouder je wordt, des te trager wordt het afschilferingsproces.Een gezonde huid verliest ongeveer 1 miljoen dode huidcellen per 45 minuten. 

 

Een opstapeling van dode huidcellen geeft een vale en grauwe uitstraling. Wanneer er daarnaast ook nog een flinke hoeveelheid talgafscheiding is, verstopt de huid. Dit heeft allerlei onzuiverheden en een niet-egale huid als gevolg.

 

Wat doet een behandeling voor je huid?

Tijdens een gezichtsbehandeling wordt je huid op professionele wijze diepgaand gereinigd en doormiddel van een peeling ontdaan van dode huidcellen. Hierdoor komt een gladde, frisse en schone huid tevoorschijn. 

 

Na de behandeling neemt de natuurlijke celdeling het weer over. Logisch dat jouw fantastische gladde en zachte huidje gaandeweg weer veranderd in hoe zij was voorafgaand aan de behandeling.

Af en toe een gezichtsbehandeling geeft je huid een echte oppepper. Maar wil je je huid structureel in goede conditie houden, dan is een behandeling eens per 4 tot 6 weken een goed idee. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0