· 

De waarheid over minerale make up

De populariteit van minerale make up groeit nog steeds! Ieder groot cosmetica merk heeft wel een minerale variant in het assortiment. Maar wat is minerale make up eigenlijk? Wat is het verschil tussen 'gewone' en minerale make up? En, de belangrijkste vraag: Waarom zou ik minerale make up gebruiken?

 

Zo'n 79% van de vrouwen gebruikt make up. Van die groep gebruikt 80% iedere dag make up. Dat is nogal wat... Make up is er in vele soorten en samenstellingen, er is voor elk wat wils. Helaas wordt niet iedere huid er even blij van. Mede daardoor, is sinds een aantal jaren minerale make up een steeds grotere rol aan het krijgen in make up land.

 

Wat is minerale make up?

Minerale make up is, volgens ons, make up dat voor 100% uit mineralen bestaat of make up dat 'gezonde' toevoegingen bevat om een poedervorm te transformeren tot vloeibaar of smeerbaar. Denk hierbij aan een pressed powder, concealer, lipgloss of lipstick. Mineralen ontstaan in de vrije natuur door geologische processen. Oftewel, mineralen worden door de aarde gevormd. Door deze mineralen, die er in vele kleuren zijn, te verpulveren ontstaat een poeder. Dit poeder wordt verder verwerkt tot een minerale make up van farmaceutische kwaliteit. 

 

Wanneer mag make up mineraal heten?

Dat is dus een beetje lastig. Er zijn geen regels die voorschrijven waar make up aan moet voldoen om 'minerale make up' te mogen heten. Er moeten mineralen in zitten, dat is de enige regel. Grofweg betekent dit, dat wanneer je make up hebt waar maar 2% aan mineralen in zit, het gewoon verkocht mag worden als minerale make up. Best wel misleidend dus, voor jou als consument.

 

Waarom zou ik minerale make up gebruiken?

100% minerale make up is vrij van ongewenste stoffen zoals talk, conserveringsmiddelen, siliconen, parfum en kleurstoffen. Deze stoffen dragen bij aan huidirritatie, allergieën en zelfs het versneld verouderen van je huid. Minerale poeders versmelten met de huid zonder dat het afsluit of verstopt. Hierdoor ziet je huid er prachtig, stralend en egaal uit. Daarnaast bevatten 100% minerale poeders een natuurlijke zonbescherming van SPF 26. Alleen maar goede dingen dus!

Reactie schrijven

Commentaren: 0